To View Tests in English --> Use Translator (Hindi) then (English) available at Side(PC)/Bottom(Mobile)

CIVIL, UPSC, UPPSC, Other Pcs's : General Science Online Test


Welcome to Online Tests
Welcome to Online Tests
Time Remaining:

Q1). Which of the following is most likely to cause a rise in the average temperature of earth's atmosphere in future?


Answer: B

Description: due to CO2 from fossil fuels

Q2). Earth's seasons are caused by which of the following?


Answer: C

Description: Earth's seasons are caused by the tilt of the earth's rotation relative to the ecliptic as earth revolves around the sun

Q3). When a gas is turned into a liquid, the process is called -


Answer: D

Description:

Q4). As you go down into a well, your weight


Answer: A

Description: As you go down into a well, your weight decreases slightly.

Q5). Which of the following items will be attracted to the north pole of a permanent magnet by a magnet force?


Answer: A

Description:

Q6). Which of the following elements is a metal -


Answer: C

Description: Galium (Ga)

Q7). The accumulation of stress along the boundaries of lithospheric plates results in which of the following?


Answer: C

Description: The accumulation of stress along the boundaries of lithospheric plates results in Earthquakes.

Q8). The study of phenomena at very low temperatures is called


Answer: C

Description: The study of phenomena at very low temperatures is called 'cryogenics' .

Q9). Superconductivity is a material property associated with


Answer: A

Description:

Q10). If a metal can be drawn into wires relatively easily it is called


Answer: D

Description: If a metal can be drawn into wires relatively easily it is called 'ductile'.


Score:


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

1 comments:

comments
September 8, 2017 at 2:45 AM delete

Easyshiksha is one of the best free online education portal.It provides online test series for bank

Reply
avatar